Om kunstneren Vivi Amelung

 

Min passion for at male tog fart tilbage i 2003, hvor det levende lærred var min malegrund. Jeg var dybt fascineret af de fantastiske kunstværker, der blev malet på ansigter og kroppe, hvilet inspirerede mig til at prøve kræfter med denne kunstart. Det førte mig til VM i face- and bodypaint, hvor jeg i 2011 opnåede en 6.plads ved VM i Østrig. Jeg har lige siden arbejdet professionelt med ansigtsmaling og bodypaint.

Interessen for maleriet er taget til gennem årene, og det levende lærred har mere og mere fået lov til at vie pladsen for billedkunsten. Jeg udstiller fast hos Kunstsamlingen og på Galleri Blue Light i Sverige, hvor jeg i 2017 blev tildelt den jurybedømte kulturpris for det bedste udenlandske bidrag.

Om mine egne billeder

​Jeg finder stor inspiration i naturen og den sanselighed, der fylder både krop og sjæl. Livets mange kontraster er ofte omdrejningspunktet i mine værker, der fortæller historier om balancen mellem frihed og tryghed, muligheder og begrænsninger. Jeg arbejder fortrinsvis i akryl og olie, gerne med afsæt i naturen hvor det abstrakte, rå og minimalistisk udtryk finder modspil i harmoniske farver, ro og detaljer.

Den kunstneriske proces

Glæden ved fordybelsen i maleriet og den kreative proces, er stærke drivkræfter og jeg glemmer tid og sted, når malerierne kalder. At afprøve idéer og eksperimentere med de uendelige muligheder i udtryk og materialer, fører mig ud af forskellige og uudforsket veje.

Kunstformidling og undervisning

En del af mit kunstneriske virke er at formidle kunstens mange glæder gennem kurser indenfor maling og tegning. Kurserne spænder over forskellige udtryksformer – fra det naivistiske og abstrakte maleri til det klassiske og naturalistiske udtryk.

Jeg underviser i forskellige genre og maleteknikker – henvendt til såvel nybegyndere som erfarne kunstnere. Med stort, fagligt kendskab til produkter, farver, maleredskaber og teknikker guides kursisterne gennem alle maleriets faser.

Kurser

Med mere end 100 kursusdage om året, har jeg konstant fingeren på pulsen. De fleste kurser tilbydes i mit atelier hos CreateArt i Slangerup - eller for kunstnergrupper og foreninger, der ønsker et skræddersyet forløb.

På kunstskolen CreateArt Academy tilbydes undervisning online.

Faglig ekspertise

Jeg er uddannet Golden Artist Educator i New Orleans og specialist indenfor farver og medier. Er certificeret Powertex underviser i Belgien og deltager løbende på kurser i ind- og udland.

CreateArt 

I 2012 åbnede min mand og jeg det kunstneriske univers CreateArt i Slangerup. Kombinationen af atelier, kursussted og butik med salg af kvalitets-kunstnerartikler, er et fantastisk inspirerende univers at arbejde i og møde andre, der som jeg brænder for kunsten.